www.bestoffriesland.nl

Paasactie – Heerlijk zeilweekend naar Terschelling en Vlieland

Dit zeilweekend is inclusief

  • Vrijdag 19 april 20:00 uur t/m maandag 22 april 2019 17:00 uur
  • U betaalt de prijs voor een normaal weekend (109 euro p.p.) en vaart de maandag gratis
  • U betaalt een vaste prijs per persoon
  • Minimaal 18 personen
  • Het schip en de vertrekhaven is Makkum
  • Comfort upgrade mogelijk

De prijs bedraagt € 109 p.p.

U kunt ook kiezen voor een aanvullend cateringpakket:

  • 3x ontbijt
  • 3x lunch
  • 2x diner

Prijs cateringpakket € 100,- p.p.

De prijs van dit zeilweekend is geldig met aankomst op 19 april 2019.

Heerlijk genieten van water en wind en sfeer tijdens het Paasweekend

  Paasweekend zeilen naar Vlieland en Terschelling. Dit lange zeilweekend ‘Zeilen met Pasen’ naar het zeer bijzondere Paaseiland begint in Makkum op de luxueuze 2 mast klipper “Boekanier” Tijdens deze heel opmerkelijke zeilreis zeilen we naar het meest unieke natuurgebied gebied van Nederland en omstreken op zoek naar …… eieren.

  Waar zoeken we, Terschelling of Vlieland, of misschien zijn ze wel met laag water verstopt en vinden we ze op een drooggevallen zandbank.

  De Paasreis staat in het teken van veel zeilen, lekker eten en gezelligheid. Samen met de wind en het getij kiezen we welke eilanden we dit lange weekend zullen bezoeken.

  Vier dit jaar Pasen midden op de Waddenzee, ga zeilen met Pasen en geniet van de eerste zonnestralen. Het voorjaar is begonnen.

De Boekanier

Op de 3 sterren tweemastklipper de Boekanier is het luxueus vertoeven. Eenmaal onder tuig proeft u meteen de sfeer die onlosmakelijk aan dit traditionele zeilschip is verbonden. Zij is in haar element op het IJsselmeer, het Wad en de Friese binnenwateren. Actief meevaren als passagier op de Boekanier is mogelijk. De uitstekende accommodatie en eventueel volledig verzorgde catering staan borg voor geslaagde zeiltochten.

Het programma

Vrijdagavond 19 april 2019 20.00 uur:
Inschepen in Makkum(Friesland)
Ontvangst en kennismaking aan boord. De bemanning stelt zich voor en maakt u wegwijs op het schip.
’s Avonds is er de mogelijkheid om het schilderachtige havenstadje Makkum te verkennen.

Zaterdag 20 april 2019:
We hijsen de zeilen en zetten koers naar Terschelling of Vlieland. Een avontuurlijke tocht waarbij men volop kan genieten van de ruimte en rust van het waddengebied: droogvallende zandbanken met vogels en misschien wel luierende zeehonden. Eenmaal op het eiland is er de gelegenheid voor het maken van een strandwandeling of een fietstocht door de duinen. ’s Avonds aan boord genieten we van de maaltijd.

Zondag 21 april 2019:
zeilen we naar het volgende eiland en bij mooi weer brengen we een bezoek je aan een zandbank bij eb.

Maandag 22 april 2019
We zeilen weer terug naar Makkum aankomst rond 16.00

Paastocht lekker lang weekend zeilen naar Vlieland en Terschelling.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren

Onze partner

Algemeen

Stap aan boord van de sfeervolle zeilklipper in Makkum, geniet een weekend met vrienden, familie, collega's op het schitterende IJsselmeer. Brengt u graag een bezoek aan de waddeneilanden, ontdek het van de andere kan en laat u verrassen door de zeilarrangementen.

Boekanier

Op de 3 sterren tweemastklipper is het luxueus vertoeven.
Eenmaal onder tuig proeft u meteen de sfeer die onlosmakelijk aan dit traditionele zeilschip is verbonden. Zij is in haar element op het IJsselmeer, het Wad en de Friese binnenwateren.

Actief meevaren als passagier op de klipper is mogelijk. De uitstekende accommodatie en eventueel volledig verzorgde catering staan borg voor geslaagde zeiltochten.

Op en afstap plaatsen

Aan boord van de prachtige zeilklipper kan de gast bepalen waar naar toe gevaren wordt en hoe laat er weer afgemeerd wordt, de gast kan ook kiezen uit verschillende op- en afstapplaatsen om zoveel mogelijk aan de wensen van u tegemoet te komen. Het schip kan ook op locatie blijven om uw feest aldaar tot een succes te maken.

Faciliteiten

Maximum aantal personen:26

Aantal hutten:9
2 persoonshutten:5
4 persoonshutten:4

Beschrijving.

Na tot in de jaren tachtig vracht te hebben gevaren, is de 'Boekanier' in 1991 opnieuw in de vaart gekomen. De tweemast zeilklipper is een gezellig schip waar het u aan niets zal ontbreken. Het sfeervolle schip is met speedboot en tapinstallatie van alle gemakken voorzien. De bemanning leert u graag de basis van het zeilen uit zodat u zelf actief mee kunt varen. Zij laten u graag de mooiste plekjes van het IJsselmeer, de Friese binnenwateren en de Wadden zien, waarbij droogvallen op het Wad een belevenis is die u zeker eens mee moet maken!