www.bestoffriesland.nl

Genieten van Cultuur, kunst & historie - 3 Dagen Friesland

Dit arrangement is inclusief

  • 2 Overnachtingen
  • 2x Ontbijt
  • Koffie/thee op kamer
  • De Havenroute
  • Jopie Huisman Museum
  • boekje in het voetspoor van Jopie Huisman

Prijs: vanaf € 130,00 p.p. op basis van een 2-persoonskamer. Verlengingsnacht: € 82,50 p.p.p.n.
Meerprijs éénpersoonskamer/appartement € 35/ € 65.

De prijs van dit arrangement is geldig tot en met 31 December 2020 met uitzondering van de feestdagen.

 

Genieten in Friesland

Dit kleine en gastvrije stadslogement van Harlingen is samengesteld uit een aantal historische panden uit de Harlinger 'Gouden Eeuw'. De gezellige binnentuin met terras verbindt de gebouwen tot een bijzonder geheel. Zeer rustig gelegen en toch maar 100 meter van de gezellige hoofdstraat.

Kamers en appartementen

Voor de prijs van een kamer bieden wij u ruime en comfortabele hotelappartementen. Voorzien van een living met kitchenette, slaapkamer en badkamer met ligbad en allen met een eigen opgang. Door de extra slaapvoorzieningen kunt u het gebruik uitbreiden tot maximaal 5 personen.

Wij hebben voor mensen met een lichamelijke beperking en voor mensen die kampen met een allergie of luchtwegproblemen een aangepast appartement.

In het voetspoor van Jopie Huisman

  Met als leidraad vvor het arrangement de Havenroute maakt u kennis met de rijke historie en cultuurerfenis die afstraalt van de schilderachtige steden als Harns, Boalsert, Warkum en idyllische dorpjes als Allingawier en Exmorra.De kunst komt u tegen wanneer u in Workum het Jopie Huisman museum bezoekt en vervolgens per fiets een tocht maakt langs een deel van zijn inspiratiebronnen. De tocht begint en eindigt bij het Museum en voert u onder andere langs de plekjes in Parraga, Allingawier en Piaam die hij schilderde.
  Hoe gewone dagelijkse dingen uiteindelijk tot kunst verworden.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • huisdieren toegestaan
 • parkeren
 • restaurant
 • wifi
 • Fietsverhuur
 • Receptie

Onze partner

Algemeen

Uit de 'Gouden Eeuw' dateert het 17e eeuwse pakhuis, waarin nu een belangrijk deel van dit hotel is gevestigd. Naast het pakhuis bestaat het logement uit een pal ernaast gelegen koetshuis, waarin de receptie is gevestigd. Aan de andere zijde bevinden zich een 4-tal arbeidershuisjes.

De logementen

Elk logement heeft een eigen in/opgang, een living met zithoek alsmede radio/tv, een open keuken, een koelkast en een magnetron. Een aparte badkamer met ligbad/douche, wastafel & toilet en een slaapkamer met lits-jumeaux boxspring-bedden. Alle kamers hebben losse bedden. Elk logement is geschikt voor bewoning tot maximaal 5 personen. Pakhuis en huisjes worden met elkaar verbonden door middel van een knusse en sfeervolle binnentuin.

Een verblijf in het veelzijdige Friesland vraagt om een overnachting in stijl.

Ligging

In de gezellige havenstad Harlingen logeert u bij dit hotel, het hotel in Harlingen. Het 17e eeuwse pakhuis en de aangrenzende huisjes herbergen 12 comfortabele hotelappartementen. Het authentieke stadscentrum met zijn vele kroegen en restaurants, smalle steegjes, fraaie monumenten én de Noorderhaven, liggen op loopafstand. U verblijft in ons hotel in volledig en van alle gemakken voorziene 2 tot 4 persoons-hotelappartementen.

Wat is er zoal te doen?

Harlingen is tevens een uitstekende uitvalsbasis voor het maken van veelzijdige trips door het fryske lân. De Aldfaers erfroute bijvoorbeeld, een nostalgische tocht langs de boorden van het IJsselmeer. Of stap op de fiets en waai lekker uit door een tocht te maken langs de eeuwenoude terpdorpjes. Bekijk op uw gemak oude stadjes als Franeker, het universiteitsstadje van weleer dat nóg die sfeer uitademt of ontspan aldaar een paar uur in de sauna. Bezoek Makkum of duik onder in Leeuwarden Wanneer u het aan tijd hebt, is een bezoek aan Terschelling of Vlieland een aanrader. Want daar, op die pareltjes tussen Noord- en Waddenzee kunt u ongestoord fietsen en u tegoed doen aan de oorverdovende stilte en de verblindend schone natuur.